INBINDEN VAN BOEKEN:

DE HOOGSTE KWALITEIT DOOR VAKMANSCHAP.

 

Wij hebben al decennia lang ervaring met het inbinden van boeken. Daardoor weten we exact welke bindwijze het meest geschikt is voor uw doel. Onze ervaring en ons vakmanschap garanderen de hoogste kwaliteit. Wij denken met u mee voor de beste oplossing zodat uw boeken jarenlang meegaan.

Voor elk gebruiksdoel een bindwijze

De bindwijze en duurzaamheid van een boek hebben direct met elkaar te maken. Het hangt van de bindwijze af hoe mooi een boek open ligt. En dat heeft mede invloed op de levensduur. U kunt kiezen uit verschillende methodes voor het inbinden van boeken. En kiest u voor een softcover dan heeft u ook de optie van flapomslagen. Dat is mogelijk aan één of aan beide zijden van de omslag.

Methodes voor het inbinden van boeken:

  • Garenloos brocheren
  • Genaaid brocheren
  • Perfobind

Garenloos brocheren

De katernen worden vergaard en van een omslag voorzien. Dit is een techniek waarbij wij geen garen gebruiken. Er zijn twee mogelijkheden voor het verlijmen van de rug: hotmelt of PUR. Hotmelt is een prijstechnisch interessante oplossing en zorgt ervoor dat het boek mooi open ligt. PUR heeft een enorm sterke hechting aan allerlei materialen. Het is dan ook erg geschikt voor allerlei papiersoorten gecombineerd met andere materialen of verschillende gramsgewichten door elkaar. PUR is stugger dan hotmelt, maar geeft de zekerheid dat de katernen het beste vast blijven zitten.

Genaaid brocheren

Wilt u meer uitstraling aan uw boek geven, dan is genaaid brocheren een goede optie. De katernen worden met garen aan elkaar bevestigd en verlijmd waarna we de omslag aanbrengen. Het resultaat is een uitermate duurzaam boek dat mooi open blijft liggen.

Perfobind

Bij deze techniek krijgen de katernen voor de laatste vouwslag een perforatie in de rug. Na het vergaren wordt de rug verlijmd waarbij de aangebrachte lijm ook in de perforatie dringt. Dit geeft een extra sterke hechting. Perfobind is een goed alternatief als boeken een grotere bindsterkte nodig hebben.

Maatwerk in bindwerk

Welke bindwijze het meest geschikt is, hangt af van het gebruiksdoel en uw wensen. Daarom maken wij graag persoonlijk kennis met u. Zo kunnen we u het beste advies geven over alle mogelijkheden voor het inbinden van boeken. Wij staan bekend om onze maatwerkoplossingen in boekbinden. Of het nu gaat om een oplage van 1 of 50.000 stuks, wij zijn altijd in staat om een oplossing te bieden die volledig bij uw wensen past.

Neem voor een kennismaking contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over onze unieke maatwerkoplossingen.

CONTACT.

Algemeen

Calculatie

OFFERTE.