Boekbinder met focus op duurzaam ondernemen

MVO pand van den burg

Ook op andere terreinen een duurzaam beleid

Duurzaam ondernemen gaat verder dan investeren in een schone en energiezuinige productie. Een belangrijk onderdeel van ons beleid is ook het duurzaam omgaan met onze medewerkers. Onze mensen op de werkvloer zijn immers de ruggengraat van ons bedrijf. Het vak van boekbinder vraagt, zeker van onze productiemedewerkers, veel fysieke inspanning. Maar ook in de ondersteunende diensten eisen permanente deadlines en een strakke planning het nodige van onze mensen. Daarom kijken we steeds per werknemer wat er nodig is om vitaal te blijven en met plezier aan de slag te zijn.

Duurzaam omgaan met onze planeet staat bij veel bedrijven hoog op de agenda. Er wordt veel over gesproken en zeker ook het nodige aan gedaan. Ook Van den Burg Groep is zich bewust van het belang van duurzaam ondernemen. Het is ons streven om onder de boekbinders een van de voorlopers op het gebied van duurzaam ondernemen te zijn. Duurzaam in alle facetten van onze onderneming. Om dat te bereiken hebben wij ons als doel gesteld om in 2020 volledig klimaatneutraal te produceren.

Boekbinder Van den Burg investeert in duurzaamheid

Wij spannen ons op verschillende manieren in om als boekbinder duurzaam te produceren. Een van onze aandachtspunten is om ons productieproces zo energiezuinig mogelijk in te richten. Daarvoor investeren wij veel in duurzame energie. In de zomer van 2018 hebben we op het dak van onze boekbinderij 800 zonnepanelen laten plaatsen. Door de schone elektriciteit die we daarmee opwekken, daalt onze CO2-uitstoot al met ruim 50% op jaarbasis. Maar we gaan verder. We werken ook hard aan het terugdringen van ons energieverbruik. De verlichting in onze productieruimtes bestaat inmiddels geheel uit LED-lampen. Door die investering in LED dringen we onze CO2-uitstoot nog verder terug. We hebben nu al een reductie van meer dan 60% bereikt. Om in 2020 geheel klimaatneutraal te zijn, blijven we ook in de komende jaren fors investeren in oplossingen om zuinig om te springen met energie.

Ook de inkoop van grondstoffen bekijken we kritisch. Wij streven ernaar om zo klimaatneutraal mogelijk in te kopen. Verder werken we in de boekbinderij bij voorkeur met milieuvriendelijke en duurzame producten. We kiezen bijvoorbeeld biofolie om uw direct mail in te verzenden. En ook ons wagenpark is zo duurzaam mogelijk. We investeren voortdurend om te voldoen aan de nieuwste emissie-eisen. Regelmatig vervangen we onze voertuigen. Daardoor ligt de gemiddelde leeftijd van ons wagenpark op minder dan een jaar.

Meer weten?

Als boekbinder zien wij een groeiende vraag van onze klanten naar duurzaam geproduceerde producten. Maar het is niet onze enige reden om te innoveren met een sterke focus op duurzaamheid. Wij hebben een duidelijke visie op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Een duurzame toekomst voor onze wereld is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. In ons MVO-beleid maken wij dan ook ruim plaats voor een zichtbare bijdrage aan een meer duurzame samenleving. Wilt u daar meer over weten? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord.

CONTACT.

Algemeen

Calculatie

OFFERTE.