Van den Burg Groep Weurt reduceert CO2-uitstoot met meer dan 50%

WEURT – Duurzaamheid op elk gebied staat hoog op de agenda bij Van den Burg Boekbinderij in Weurt. Van duurzaam omgaan met de medewerkers tot reductie van het energieverbruik en de daarbij horende CO2-uitstoot. De Van den Burg Groep heeft als doelstelling om in 2020 volledig klimaatneutraal te produceren. Om dat te bereiken werden onlangs 800 nieuwe zonnepanelen op het dak van de binderij geplaatst.

Met deze panelen van Solar Edge en JA Solar reduceert Van den Burg de CO2-uitstoot jaarlijks met meer dan 50%. Dat is een reductie van 243 ton CO2 wat overeenkomt met 810 bomen die een jaar lang moeten groeien om dat in hun biomassa op te nemen. Samen met een investering in LED-verlichting zal Van den Burg zijn CO2-uitstoot het komende jaar verder reduceren tot meer dan 60%. Zo kan het bedrijf voor zijn klanten een nog duurzamer product maken.
Directeur Taco van den Burg: β€˜De grafische industrie vraagt om goede kwaliteit en de juiste prijs. Daarnaast zien we meer vraag naar duurzaam geproduceerde producten. Wij spelen graag in op deze ontwikkeling. Met deze investering in zonnepanelen zetten we een flinke stap naar klimaatneutraal produceren.’

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen Taco van den Burg (024-679 0450)